Ayurvedische Massage

Wat is een Ayurvedische massage?

Deze vorm van massage is afkomstig uit India. Dit Indiase ritueel gaat duizenden jaren terug in de tijd en pakt de gezondheid aan op een holistische manier.

De filosofie van de Ayurvedische massage draait om het creëren van rust en harmonie in het lichaam door middel van het herstellen van het evenwicht in verschillende energiekanalen, ook wel chakra's genoemd. Ayurveda wordt daarom ook wel 'de filosofie van het leven' genoemd.

Het is een zacht energetische massage, waarbij het hele lichaam, hoofd en gezicht worden gemasseerd. Typerend aan deze massage is voor het gebruik van héél veel olie, letterlijk "het overgieten met olie". Het is een zalig gevoel.

Wanneer je meer wilt dan enkel een massage tegen pijntjes en kwalen, dan is een Ayurvedische massage echt iets voor jou. 

Voor wie is een Ayurvedische massage geschikt

De Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen: gezond of ziek, oud of jong.

Effecten van een Ayurvedische massage

De Ayurvedische massage brengt het hele lichaam in balans. Lichaam en geest worden dichter bij elkaar gebracht en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Ayurvedische massage werkt op de spieren en op het energiesysteem: de aura en de chakra's. De gewrichten ontspannen zich en stress, vermoeidheid en slapeloosheid worden bestreden. De massage zorgt voor meer vitale energie, helpt om gifstoffen die vast zitten te verwijderen en bij het losmaken van emotionele blokkades. 

Het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. het verlengt de levensduur, draagt bij aan de bewustwording van het lichaam, verlicht de spierspanning en vergroot de sensuele uitstraling. De massage reinigt, ontspant, voedt en balanceert het fysieke lichaam, de emoties en de geest.

Wat mag je verwachten van een Ayurvedische massage?

Als je behoefte hebt aan een massage die verdergaat dan alleen het masseren van huid en spieren, dan is een Ayurvedische massage een echte aanrader.

Bij een eerste bezoek maak ik altijd even tijd voor een kort gesprekje. Ik vraagt wat medische achtergrondinformatie en wat je verwachtingen zijn. Op die manier bereiden we ons voor op een ontspannen massage.

De massage vindt plaats in een aangename, ontspannende omgeving met gedempt licht en rustgevende achtergrondmuziek. U ligt volledig ontspannen op een massagetafel, waar u ten volle kan genieten van de massage.

Je wordt op een zachte manier maar stevig en ritmische manier gemasseerd. Het gehele lichaam, hoofd en gezicht wordt onder handen genomen. Typerend voor de massage is dat ik hierbij gebruik maar van héél veel warme olie (overgieten met olie), wat een zalig gevoel teweeg brengt. Warme olie heeft als eigenschap dat het toxines in het lichaam losweekt. Door verschillende massagetechnieken toe te passen worden de afvalstoffen gestimuleerd om het lichaam te verlaten via de huid en andere uitscheidingsorganen.

Na de massage laat ik u nog eventjes bijkomen en nagenieten.

Tips en advies

  • Bij een massage moet de kledij uit - het ondergoed mag aangehouden worden, daarom graag gemakkelijke kledij.
  • U kan zich in alle discretie uitkleden in de daarvoor voorziene ruimte.
  • Het is aangeraden om veel water te drinken na de massage, dit bevordert het afvoeren van afvalstoffen.

Prijs

Ayurvedische Massage: 75 min - 75 euro

(enkel voor dames)

Reserveer uw behandeling