Kindermassage

Goed voor je kind...

Kindermassage, waarom niet? Ook kinderen hebben baat bij een massage en ontspanning: ze slapen beter, voelen zich beter in hun vel, zijn rustiger en hebben een beter veiligheidsgevoel. Het versterkt de immuniteit en ze hebben zelfs minder stress.

Massage is heel waardevol voor de groei en ontwikkeling van je kind. Voor een gezonde ontwikkeling is lichamelijk contact trouwens onmisbaar. Een liefdevol, positief huidcontact is niet alleen belangrijk voor het lichaamsbewustzijn maar ook voor het zelfbewustzijn.

Aanraken is levensbehoefte

Door bewuste aandacht en liefdevolle aanrakingen wordt het hormoon oxytocine aangemaakt, dus ook bij een knuffel, een liefdevolle omhelzing, een gemeende handdruk en een ontspannende massage. Het hormoon zorgt voor binding en verbondenheid.

Aanraken is één van de eerste levensbehoeften van je kind, daarom is een kind masseren erg efficiënt tegen stress, onrust en hyperactiviteit. De wens om aangeraakt te worden heeft niets met land of cultuur te maken en ook niet met leeftijd. Zonder aanraken worden we geïsoleerd, dus ook kinderen.

Wat mag je verwachten?

Bij een kindermassage komt een ouder of een begeleider van het kind samen met het kind naar de praktijk. We maken eerst rustig kennis bij een drankje, zodat iedereen zich comfortabel voelt.

Bij het masseren gebruik ik technieken uit de Shantala-babymassage en de gewone ontspanningsmassage. Bij kindermassage gaat het over liefdevolle aanrakingen met aandacht en respect in plaats van het manipuleren van de spieren. Ook als je kind nooit eerder gemasseerd werd, zal het er meteen weg van zijn. En misschien valt het wel in slaap tijdens de massage...

De enige voorwaarde om een kindermassage te kunnen doen, is dat het kind voldoende lang kan stilliggen en kan genieten van liefdevolle aanrakingen. Het kind mag ook altijd een knuffel meebrengen.

Prijs

Kindermassage: 30 à 40 min - 30 euro

Reserveer uw behandeling