Een holistische manier van leven

06-12-2023

Veel mensen hebben zo'n een hectisch leven waardoor ze zichzelf soms verliezen of het gevoel hebben dat ze zichzelf steeds voorbijlopen. Meer en meer wordt er naar manieren gezocht om momenten van rust te creëren. Eén van de manieren om hiermee om te gaan is een holistische manier van leven. Dit is zeker niet voor iedereen de oplossing, maar voor wie ervoor openstaat kan dit zeker een meerwaarde betekenen in je leven.

Wat betekent dat nu precies "holisme"?

Holisme is afkomstig van het Griekse woord "holos", wat betekent "geheel" of "alles omvattend". Een holistische visie of benadering gaat uit van het principe dat alles met elkaar verbonden is. Alles hangt samen: lichaam, geest, gedachten, energie, verlangens, emoties, pijn…

Met een holistische benadering ga je ervan uit dat lichamelijke klachten een som zijn van het geheel. Als er geen balans is tussen lichaam en geest dan kan zich dat uiten in lichamelijke klachten. We gaan dus altijd op zoek naar de achterliggende oorzaken van een probleem.


Mind – Body – Soul

Wat is een holistische massage?

Bij een holistische massage of behandeling sta jij helemaal centraal. De massage wordt aangepast aan hoe jij voelt. Zowel fysiek, geestelijk of energetisch. Dit soort massage kies je als je op meerdere vlakken wil helen.

Via aanraking kom je dichter bij jezelf en krijg je de mogelijkheid om te voelen in het moment. Er worden blokkades opgezocht in de energiebanen en de natuurlijke stroom van het lichaam wordt gestimuleerd. Hiermee proberen we lichaam en geest terug in balans te brengen.

Deze massages geven doorgaans ook een dieper ontspanningsgevoel en meer impact, dat voel je ook nog een paar dagen nadien.

Het is zeker van belang dat er na de massage voldoende water gedronken wordt om de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Bij Pura Navita wordt bijna elke massage met een holistische insteek gegeven.


Wat is een voetreflexmassage?

Meestal besteden we te weinig aandacht aan onze voeten, iets dat jammer is want onze voeten liggen letterlijk en figuurlijk aan de basis van onze gezondheid.

Eén voet bevat meer dan 7.000 zenuwuiteinden. Deze zenuwen lopen via je benen omhoog en maken verbinding met andere zenuwen in je lichaam. Je voeten zijn in feite een spiegel voor je hele lichaam.Elk lichaamsdeel heeft een overeenstemmende zone op je voeten. Op je rechtervoet zitten alle reflexzones voor de rechterzijde van je lichaam, op je linkervoet zitten alle reflexzones voor de linkerkant van je lichaam.

Voetreflex is vooral een drukpuntmassage waarbij er doelgericht gewerkt op de reflexzones die zich op de voeten bevinden. Op die drukpunten (reflexzones) worden verschillende massagetechnieken uitgevoerd die de reflexzones activeren. Door gericht druk uit te oefenen op deze punten, zou je dan een positieve invloed hebben op de overeenkomende organen en lichaamsdelen.

Waarvoor wordt voetreflex gebruikt?
Er zijn een heleboel redenen waarom ik je een voetreflex zou aanraden…
Het ontspant en ontstresst, kan pijn stillen, boost je afweer, verbetert de doorbloeding, bevordert de nachtrust en het is een oppepper voor je humeur.
Het kan ook ingezet worden voor specifieke problemen.Het is gewoon een zalige manier om te ontspannen, een uurtje pure voetverwennerij…
Je lichaam en geest komen volledig tot rust met deze behandeling!


Wat is een holistische gelaatsverzorging?

Een holistische gelaatsverzorging is zoveel meer dan een gewone gelaatsverzorging. De focus ligt op het creëren van een diepe innerlijke rust zodat jouw lichaam zich volledig kan ontspannen.

Uiteraard wordt er bij een holistische behandeling ook de nadruk gelegd op huidverbetering, maar vanuit een ander oogpunt. Er wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke producten, en andere verfijnde technieken zoals cupping en de Guasha stenen massage om de huid te revitaliseren en te verjongen.

Ik ben onlangs opgestart met ons nieuw merk WU MEI Cosmetology voor de holistische gelaatsverzorging. De perfecte balans tussen wetenschap (link tekst)


Wat is een Chakra Healing?

Bij een chakrahealing wordt de energie in het lichaam in balans gebracht door blokkades op te heffen die in de verschillende chakra's of energiecentra vastzitten. Dit heeft een positief effect op het algemeen welzijn. Doordat blokkades worden weggewerkt kan de vitale levensenergie, ook wel bekend als "prana" of "chi" terug vrij stromen. Hierdoor kunnen we op een diepgaand niveau helen waardoor we ons beter in ons vel voelen. Een chakraheling zorgt enerzijds voor het verwerken van trauma's uit het verleden maar het zorgt er ook voor dat je chakra's terug in balans worden gebracht zodat je toekomstgericht de juiste dingen kunt aantrekken en kunt leven vanuit je ware zelf.

Het begrijpen van deze energiecentra en hun impact op ons lichaam kan leiden tot betere zelfzorg en een gezonder leven. 


Welke holistische behandelingen worden aangeboden in Pura Navita?

  • Holistische lichaamsmassage
  • Ayurvedische massage
  • Hot Stone massage
  • Kruidenstempelmassage
  • Aura & chakra Healing
  • Voetreflex
  • WU MEI gelaatsverzorging